Бойко Борисов: Пожелавам на „Берое” да станат шампиони

17:56, 14 май 16 25 327 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
„Пожелавам на „Берое” да станат шампиони. Какво друго да им пожелая? Кой е вярвал преди няколко години, че ще вземат Купата, че ще играят толкова добре.  Случва се да паднеш във футбола, но Стара Загора е хубав град,  футболен град, прави се много за него и се надявам  да продължи да се прави. Военните бяха така добри да дадат казарамите,  така че кметът  да се стяга вече, продължаваме нататък”. Това заяви в Стара Загора премиерът Бойко Борисов по време на откриването на новата трибуна на стадиона в кв. „Кольо Ганчев”.

Бойко Борисов пристигна в Града на липите, за да участва във финалния мач между ветераните на  „Витоша „ Бистрица и „Нефтохимик” Бургас, която е финал на държавното първенство.

От днес отвори врати официалната трибуна на стадион „Верея“.  Проектът се реализира по програма JESSICA- европейска инициатива за устойчиво градско развитие . Нисколихвеният кредит на стойност  870 000 евро е осигурен от Сосиете женерал Експресбанк и Регионалния фонд за градско развитие.  Новата трибуна  е изградена от „Пи Ес Ай“ Стара Загора . Съоръжението  отговаря на всички съвременни изисквания и покрива критериите на УЕФА:  покрити с козирка седалки за зрителите; модерни съблекални, съдийска стая и стая за ВИП зрители, помещения за масаж и физическа подготовка, лекарски кабинет, зала за пресконференции и коментаторски кабини, сервизни помещения, паркинг. За хората в неравностойно положение е изграден  панорамен асансьор.

„Пожелавам на футболния отбор „Верея” също да влезе в А група и да имаме два отбора във Висшата лига.  Ще разчитаме на подкрепата на институциите за домакинства на сериозни първенства. Стара Загора има публиката, има съоръженията и го заслужава”, каза кметът Живко Тодоров по време на официалното откриване.

„Стара Загора е спортен град, Стара Загора е футболен град и във време, когато се случва да изчезват клубове и спортни центрове тук се създава нова база и това ни радва. Стара Загора има феноменална публика”, отбеляза  спортният министър Красен Кралев.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама