ЕГ „Гео Милев“ в Добрич чества 45 години от създаването си

18:26, 14 май 16 25 1076 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Дванадесетокласниците Васил Манев и Мутлухан Исаев са тазгодишните носители на наградата на името на Йордан Парушев - първия директор на езикова гимназия „Гео Милев“. Призът е учреден преди 10 години от Общинския съвет.

Зрелостниците ще получат наградите си на сесията на местния парламент на 25 май,        съобщи председателят на Общинския съвет Иво Пенчев, който бе гост на честването на патронния празник на гимназията, която тази година отбелязва 45 години от създаването си.

Директорът Милена Иванова отличи с грамоти десетки ученици, постигнали успехи през учебната година в олимпиади, състезания и конкурси над областно и регионално ниво. Грамоти от Регионалния инспекторат получиха учителите Руска Генчева, Милена Георгиева, Калинка Енева, Атанас Атанасов, Дарина Даскалова, Албена Пащиева, Петя Стефанова. Отличени бяха и представители на Ученическия съвет и доброволци.

„45 години не стигат. 45 години, изпълнени с творчество и ентусиазъм, Гео Милевски плам, всеотдайност и бляскави успехи“, каза в приветствието си Милена Иванова. По думите й, „45 години магията на езикова гимназия „Гео Милев” омайва и ни кара в мислите и сърцата си да се връщаме отново тук, в родното училище”. Директорът сърдечно благодари за неуморния и всеотдайния труд на учителите в ЕГ „Гео Милев”. Милена Иванова отдаде заслужена почит на първия директор покойния Йордан Парушев, положил основите и традициите на гимназията.

„Ние, възпитаниците на ЕГ „Гео Милев”, сме особена порода дялани камъни, които пасват във всеки един бизнес и във всяка една фирма – каза в приветствието си Иво Пенчев. -  Повярвайте – за нас няма затворени врати и безработица… Помнете – вашата цел е не да ставате добри кадри или добри работници, вашата цел е да станете знаещи и можещи работодатели. Моторите и стожерите на икономиката. Вечно търсещите, вечно мислещите и вечно незадоволените духовно”.

Възпитаниците на учебното заведение са повече от 5 600 и са се реализирали като видни учени, политици, общественици, лекари, учители, творци, бизнесмени. Равносметката само за изминалата година е изключително богата – многобройни първенци на областни и национални олимпиади, конкурси и състезания. През първия срок на тази учена година отличниците са 263.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама