Отличниците на РУ наградени с посещение на Европейския парламент в Брюксел

19:30, 14 май 16 25 323 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
На тържествена церемония в Русенския университет „Ангел Кънчев“ бяха връчени отличията на най-добрите студенти на всеки от осемте факултета, излъчени по повод 70-годишнината на висшето учебно заведение.

В присъствието на ректора проф. д-р Велизара Пенчева и зам.-кмета Страхил Карапчански, зам.-председателят на Групата на ЕНП в Европейския парламент и ръководител на българската делегация в групата Мария Габриел награди първенците с визита в Европейския парламент в Брюксел.

Младежите, които ще пътуват за Брюксел, са Слави Георгиев от факултета по Природни науки и образование със специалност Финансова математика; Деница Филева от Машинно-технологичния факултет, със специалност Мениджмънт на качеството и метрология; Габриела Попова от Факултета по Обществено здраве и здравни грижи, със специалност Кинезитерапия; Георги Георгиев от Факултета по Бизнес и мениджмънт, със специалност Международни икономически отношения; Недко Петров от Аграрно-индустриалния факултет, със специалност Мениджмънт и сервиз на техника; Станимир Пенев от Транспортния факултет, със специалност Експлоатация на флота и пристанищата; Васил Козов от Факултета по електротехника, електроника и автоматика, със специалност Компютърни системи и технологии и Владислав Иванов от Юридическия факултет.

Днс Мария Габриел представи в Русе и възможностите за подкрепа и развитие на пчеларския сектор. Това стана по време на регионалната конференция на Предприемачи ГЕРБ, озаглавена „Финансови инструменти и възможности за финансирането на българският бизнес”. За втора поредна година Габриел е организатор на Европейската седмица на пчелата и опрашването в европарламента. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама