Цветан Цветанов подкрепи кандидата за кмет на лознишкото село Каменар

23:52, 14 май 16 / Политика 25 430 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
"Кандидатът за кмет на Каменар Ерол Тахсим има качествата да работи за всички вас", каза тази вечер председателят на Парламентарната група на ГЕРБ и зам.-председател на партията Цветан Цветанов пред жителите на лознишкото село.

Той подчерта, че Тахсим се ползва с доверието на областния координатор на ГЕРБ и кмет на Разград Валентин Василев, с подкрепата на областната управа и с авторитета на ГЕРБ. Цветанов призова всички да гласуват на 5-ти юни, за да се подобри живота в селото.

Зам.-председателят на партията заяви, че ГЕРБ е партията, която дава възможност за развитие на всеки, независимо от неговия етнос и е алтернатива в онези региони, където някой иска да насажда омраза. Той бе категоричен, че благодарение на доверието на хората, ГЕРБ има възможност да печели изборите в общини, които винаги са се смятали, че принадлежат на ДПС.

Като пример Цветанов даде община Никола Козлево, където ГЕРБ е спечелила изборите още на първи тур, община Дулово, в която за втори мандат кметът е от ГЕРБ. Той изрази увереност, че в Каменар ще се поздравят с победа още на първи тур.

Зам.-председателят на ГЕРБ подари якето, което носеше, на кандидата за кмет на селото Ерол Тахсим. Той обясни, че за него това яке е скъп символ, защото носи инициалите на ГЕРБ. „Чрез този символичен жест демонстрирам, че, ако стане кмет на Каменар, Ерол ще получи подкрепата на ГЕРБ и на правителството на Бойко Борисов“, заяви председателят на ПГ на ГЕРБ.

Цветан Цветанов обясни още, че доказателство за отношението на правителството към смесените региони е постановлението на Министерски съвет за милион и половина лева, с което миналата седмица тези средства са отпуснати за нуждите на три населени  места в община Исперих.

На срещата с жителите на село Каменар, където бе представен кандидатът за кмет на ГЕРБ присъстваха и народните представители Михаил Тодоров и Гюнай Хюсмен, областният управител на Разград Манол Кившанов, зам.-областният управител Нурие Црънгалова, областният координатор на ГЕРБ и кмет на Разград д-р Валентин Василев и др.

След срещата пред представители на медиите Цветан Цветанов коментира, че в момента страната ни не се нуждае от предсрочни избори. Той отбеляза, че за ГЕРБ може би това е най-доброто време за правене на предсрочни избори, но тя е единствената партия, която се отнася с голяма отговорност по реализирането на националните приоритети и решаването на местните проблеми.

Затова по думите му ГЕРБ няма да бъде инициатор и провокатор за предизвикването на предсрочни парламентарни избори. „Ние искаме да изпълним ангажимента си към избирателите и смятам, че това, което правим в момента си заслужва да бъде подкрепено”, допълни Цветанов.

По повод изявленията на председателя на ДПС Мустафа Карадайъ, че управляващото мнозинство става заложник на езика на омразата Цветан Цветанов заяви, че ГЕРБ не участва в подобно поведение.

„От самото създаване на партията винаги сме били за толерантност, уважение както на опонента, така също на всяко едно различно мнение или всеки един, който се стреми да ни обиди под една или друга форма”, коментира той.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама