Великотърновският университет ще представи приема си в Търговище

06:51, 17 май 16 25 341 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Великотърновският университет “Св. св. Кирил и Методий” ще представи приема си за новата академична година в Търговище. Това ще стане днес от 10,30 часа, в зала 74 на общинската администрация.

Висшето учебно заведение ще бъде представено от ректора си проф. д-р Христо Бонджолов, както и чл.-кор. проф. д.ф.н. Стоян Буров, зам.-ректор по учебната дейност и проф. д-р Андрей Андреев, директор на Бюрото за кандидатстудентска информация. Те ще представят новостите в приема, кандидатстудентски изпити и други въпроси, свързани с Университета и висшето образование.

„Великотърновският университет е утвърдено и авторитетно висше училище с модерно обзаведена база за учебна и научна работа. В структурата му са обособени 9 факултета, Филиал във Враца и Педагогически колеж в Плевен. В аудиториите на Университета сега се обучават близо 15 000 студенти и докторанти от България и чужбина в над  65 бакалавърски и 200 магистърски програми  по акредитираните професионални направления, както и в повече от 50 акредитирани научни специалности за образователна и научна степен "доктор", споделиха от висшето учебно заведение.

От там подчертаха още, че си партнират с академични структури от Европа, Америка, Африка и Азия. В рамките на европейската програма Еразъм+ за студентска и преподавателска мобилност, Великотърновският университет има повече от 300 договора с университети от държави, участващи в програмата, а по линия на двустранните договори си сътрудничи с над 100 университета от целия свят.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама