Безплатно измерване на кръвното в Добрич

07:11, 17 май 16 25 276 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
По повод Световния ден за борба с хипертонията – 17 май, се организира национална кампания „Нормалното кръвно налягане - здраве за бъбреците”. Добрич е един от градовете, където тя ще се проведе днес по инициатива на Световната лига по хипертония. Основната цел е да се повиши информираността на обществото за заболяването, а от там да се подобри превенцията и своевременното откриване и лечение на високото кръвно налягане.

За целта вече дванадесета поредна година компанията ни, съвместно с Национална лига по хипертония, Дружеството на нефролозите в България и Български червен кръст провеждат национална кампания за безплатно измерване на кръвно налягане едновременно в 11 града в страната. Прегледите се извършват в специално изградени пунктове, на места с голям човекопоток от 10 до 16 часа. Пунктът в Добрич е на бул. „25-и септември“, пред бившата сладкарница „Ропотамо“.

Екипи от медици и доброволци на БЧК в периода от 10 до 17 часа ще са по места, за да извършват  измерване на кръвното с швейцарските апарати BP A 200 Afib, които могат да предскажат опасността от инсулт и са последна разработка в областта на медицинските технологии.  

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама