Мерят безплатно кръвното с уникален апарат

07:27, 17 май 16 25 361 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Варна се включва в националната кампания „Нормалното кръвно налягане – здраве за бъбреците“, която се провежда едновременно в 11 града на България. Поводът е днешният Световен ден за борба с хипертонията, а организатори са Националната лига по хипертония, Дружеството на нефролозите в България, БЧК и компанията „Microlife  България“.

Основната цел е да се повиши информираността на обществото за заболяването, а оттам да се подобри превенцията и своевременното откриване и лечение на високото кръвно налягане. Затова за 12-а поредна година екипи от медици, доброволци на БЧК и представители на „Microlife  България“, разположени в пунктове на най-оживените места в градовете, ще предлагат на граждани безплатно измерване на кръвното налягане.

Пунктът във Варна ще е на входа на Морската градина от страната на Икономическия университет. Там от 10 до 17 ч. на всеки желаещ ще бъде измервано кръвното налягане с швейцарските апарати BP A 200 Afib, които могат да предскажат опасността от инсулт и са последна разработка в областта на медицинските технологии.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама