Школа по авиомоделизъм в Разград с награди от национално състезание

08:19, 17 май 16 25 283 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Школата по авиомоделизъм към Центъра за ученическо техническо и научно творчество /ЦУТНТ/ в Разград се завърна с награди от национално състезание по авиомоделизъм, съобщи директорът на Центъра Цветанка Русева.

В надпреварата, организирана от ОДК – Ловеч, са участвали близо сто ученици от 16 населени места в страната. Учениците са били разпределени в две възрастови групи и се състезавали със свободно летящи модели.

От разградските участници най-добре в първа възрастова група се представил четвъртокласникът Николай Йовчев Неделчев от ОУ “Васил Левски“.  Той постигнал вицешампионско място с 55 т. в клас HLG и е награден със сребърен медал и диплом от Националния дворец на децата.

Другите участници от Разград също са заели достойни места в първата десятка. Седмокласникът Мелих Неджим Мехмед от ОУ “Никола Икономов“ е завоювал две четвърти места в класовете F1H и HLG.

В клас F1A се състезавали дванадесетокласникът Теодор Пламенов Пенчев от ПТГ “Ш.Петьофи“ и десетокласникът  от ПМГ“Акад.Н.Обрешков“ Мерт Мехмед, класирани на  пето място със собственоръчно конструиран голям планер.

Опитът на участниците в това състезание е различен. Важен момент е предварителната подготовка, включваща изработването на свободно летящите модели под ръководството на инж.Младен Димитров, който вече десет години работи последователно и упорито за популяризиране и развитие на авиомоделизма в нашия град, коментира директорът на ЦУТНТ Цветанка Русева.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама