Наградиха с плакет Инженерно-педагогическия факултет в Сливен за 30-годишен юбилей

08:19, 17 май 16 25 512 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
С почетния знак – плакет на Община Сливен бе награден Инженерно-педагогическия факултет – Сливен към Техническия университет в София. Отличието връчи кметът Стефан Радев по повод 30 години от създаването на учебното издание.

Наградата е по решение на постоянната комисия по символиката към Общинския съвет, на основание на чл.59 /3/ от Наредбата за символика на община Сливен.

Oтличието получи заместник - ректора на ”Факултет и Колеж-Сливен”  проф. д.т.н. инж. Станимир Карапетков на тържествено събрание - концерт снощи в голямата зала на Драматичния театър ”Стефан Киров”.

„През годините висококвалифицираните преподаватели доказаха своя професионализъм при подготовката на добри специалисти, които се реализират успешно в България и по света. През тези 30 години успяхте да съхраните традициите на образованието, съчетавайки ги с новаторство в образователните технологии и така да отговорите на предизвикателствата на времето”, посочи в словото си кметът на Сливен.

Радев пожела на всички преподаватели, служители и студенти здраве, сила на духа и воля за  утвърждаване на високите стандарти,  които е наложило висшето училище през годините като модел за развитие на млади  специалисти  по високи европейски стандарти.

Проф. дтн инж. Георги Михов - ректор на Технически университет в София произнесе слово за 30-годишния юбилей на Инженерно-педагогическия факултет, който е правоприемник на Центъра за подготовка и повишаване на квалификацията на инженерно-педагогически кадри, разкрит през 1986 година. Във Факултета в Сливен се обучават студенти от степени  „бакалавър“ и „магистър“, и образователна и  научна степен „доктор“. В ИПФ -Сливен бе реализиран единственият по рода си в страната проект: „Автомобил, произведен в България”.

Със златен медал на ТУ София бяха наградени бивши и настоящи преподаватели, както и общественици, допринесли за изграждането и утвърждаването на ИПФ – Сливен.

По повод юбилейната годишнина беше организирана изложба  „Ретро техника”, ретроспективната  фотоизложба за живота на висшето училище, кръгла маса на тема „Образователни практики в сътрудничеството между средни и висши училища”.

Бяха поднесени приветствия от името на председателя на Народното събрание Цецка Цачева, от министър-председателя Бойко Борисов, от министъра на образованието Меглена Кунева. Благослов произнесе владиката на Сливен Иоаникий, поздрав поднесе и областният управител. Гости на днешния празник бяха Явор Нотев – зам.-председател на НС, зам.-министърът на образованието Красимир Киряков, бивши преподаватели и студенти, много граждани.

Празничен концерт изнесоха Симфоничният оркестър в Сливен и Орлин Горанов, китарен ансамбъл „Кода”, балет Империа”, вокален ансамбъл „Фортисимо” при музикалното училище в Бургас, Ансамбъла за народни песни и танци в Сливен.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама