Протестиращи родители препълниха Общинския съвет в Пловдив

09:24, 17 май 16 25 254 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Десетки родители на ученици от пловдивските ОУ "Георги Бенковски" и ОУ "Душо Хаджидеков" дойдоха на протест днес в Общинския съвет, за да изразят несъгласието си с предложението да двете училища да бъдат слети.

Хората издигнаха плакати с надписи "1 училище = 225 хиляди лева".

Както Пловдив Topnovini.bg писа, родителите не искат двете училища да бъдат обединявани и децата им да бъдат преместени от едното в другото.

 



 

Вчера ресорният заместник-кмет Стефан Стоянов увери, че няма да има местене на деца през тази учебна година. 

По думите му процесът на сливане на двете училища ще е дълъг и е продиктуван единствено от факта, че в ОУ "Георги Бенковски" няма достатъчно деца, а ОУ "Душо Хаджидеков" е препълнено.

 

Ако решението днес бъде прието от общинските съветници, родителите са готови да отнесат казуса до омбудсмана и до министъра на образованието Меглена Кунева.

 



 

От групите на "Съюз за Пловдив", Патриотичния фронт и "Здравко Димитров - да решаваме заедно" поискаха точката от дневния ред за сливане на училищата да бъде отложена за друга сесия. Предложението им обаче не бе прието.

 

Съветниците обаче приеха предложението точките за сливането на двете училища и на шест детски градини да станат съответно първа и втора в дневния ред заради големия обществен интерес и присъствието на родителите в залата.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама