Ясни са фирмите, които ще санират блокове „Прогрес“ и „Иглика“ в Тервел

09:45, 17 май 16 25 429 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Приключи процедурата за избор на строителните фирми, които трябва да изпълнят строителните работи по санирането на две панелни жилищни сгради в Тервел. Офертите бяха отворени на 22 април, а решението за класиране бе издадено 22 дни по-късно. В процедурата участваха общо 11 дружества, съобщи заместник-кметът Дияна Илиева.

                По-големият от двата жилищни блока – Блок „Иглика“  в Тервел ще бъде саниран от Консорциум „Добруджа Билдинг – Линк“. В него участват две дружества – „Добруджа Билдинг“ ЕООД и „Линк-Русе“ ЕООД. Първото от двете дружества ще изпълнява всички строителни работи, а второто – ще изпълни проектирането и авторския надзор. Цената,която ще бъде платена за строителните работи е 638 400 лв. без ДДС. Фирмата ще има право да получи и 63 840,00 лв. без ДДС и за непредвидени работи, в случай че се установи необходимост от извършване на такива в хода на строителството. За проектиране и авторски надзор ще се заплатят общо 40 041,00 лв.Средната цена за строителство за 1 кв.м. площ в санирания блок „Иглика“ е  112 лв. без ДДС и без непредвидени разходи. В този блок жилища имат 69 собственици. Инвестицията средно за 1 жилище е 9 252,17 лв. без ДДС – отново без непредвидени разходи.

                По малкият от двата блока, блок „Прогрес“ ще бъде саниран от друг консорциум - "Инженеринг Изгрев" 11, съставен от дружествата«Калея Трейд» ЕООД -  Варна и «Бул Строй Консулт-Варна' ЕООД. „Калея Трейд“ ЕООД е фирмата, която ще изпълнява строителството, а „Бул Строй Консулт – Варна“ ЕООД ще изработи проекта и ще изпълни авторският надзор. Офертата на консорциума е за строителство на стойност 386 365,40 лв. без ДДС. За непредвидени разходи върху СМР са оферирани 38 636,54 лв. Тази сума фирмата ще получи, в случай, че възникне необходимост от изпълнение на непредвидени от проектантите работи. За проектиране и авторски надзор ще се изплатят общо 24 734,90 лв. Средната цена за строителство за 1 кв. м площ в санирания блок „Прогрес“ е 123,40 лв. без ДДС и без непредвидени разходи. В тази сграда жилища имат 42 собственици, живеещи в три входа. Инвестицията средно за едно жилище е 9 199,18 лв., без ДДС и без непредвидени разходи.

В процес на оценка за офертите, които общо 10 дружества подадоха за санирането на други две панелни сгради – блоковете „Детелина“ и „Хан Тервел“. За тези два блока отварянето на офертите бе на 9 май. Очаква се оценката да приключи в края на май.

Също на етап оценка са и офертите на дружествата, които ще изпълняват строителен надзор и инвеститорски контрол при строителството.

След подписването на договорите, за всяка от сградите общината ще организира среща между собствениците и изпълнителите на строителството и надзорните дейности. Ще бъдат изяснени отговорностите на изпълнителите и на общината , както и правата и задълженията на собствениците в процеса от започване на проектирането до приключване на строителните работи.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама