Патриция Колева от Разград се завърна с бронзов медал от Word Cup of Folklore

10:21, 17 май 16 / Култура 25 460 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
15-годишната Патриция Колева, възпитаничка на вокалния педагог към Центъра за работа с деца в Разград Свилена Дечева се завърна с престижни награди от  старата ни столица.

Професионалното жури, с председател музикалният специалист Георги Янков оцени по достойнство изявата на талантливата разградчанка, съобщиха от Центъра за работа с деца.

За изпълнението си на песента „Хубава си, моя горо” Паци завоюва бронзов медал в първото издание на Световната купа по фолклор в конкуренция от над 8000 изпълнители от Русия, Иран, Грузия, Чехия и Румъния.

В рамките на VII-я Националния шампионат „Evro Folk 2016” тя бе закичена със сребърен медал и й бе присъдено званието Национален вицешампион.

Тази година Старопланински събор „Балкан Фолк” отбелязва своето ХХ-ото издание. Патриция Колева за поредна година стана  носител на Почетния знак на престижния форум и получи Диплом за съществен принос при съхранението и развитието на българските традиционни изкуства.

На сцената във Велико Търново получи и DVD с юбилейното 700-но предаване „Изворче”, в което самата участва.

В специално тв интервю Патриция подчерта, че всеки един от нас трябва да носи в себе си българското, което се възпитава и надгражда. Тя не пропусна да благодари на своето семейство, както и на Свилена Дечева за подкрепата.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама