Детско полицейско управление и в Благоевград

10:22, 17 май 16 25 313 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
"Детско полицейско управление" заработи в благоевградското Трето основно училище "Димитър Талев". То бе открито снощи по време на организирано тържество, съвместно с МВР, БЧК и детски психолози.

Учениците положиха клетва да спазват законите, да не се примиряват с нарушенията на своите съученици, както и да се грижат за своята безопасност по време на изпълнение на служебния дълг.

Момичетата и момчетата обещаха да помагат и на полицията за осъществяване на ред и сигурност.

"С първото в Благоевград Детско полицейско управление целим да научим децата на ред и дисциплина. Те ще получават задачи и ще работят съвместно с представителите на МВР. Учениците ще вземат участие в демонстрация на служебни кучета, които са обучени да преследват нарушители на граница. Предстои и закупуването на атрибути, с които хлапетата да приличат на полицаи и да вдъхват респект.

Директорът на училището Михаил Спасов представи екипа, който ще работи в детското полицейско управление и подписа декларация за сътрудничество с правоохранителните органи", обясниха от ръководството на училището.

Програмата „Детско полицейско управление" се реализира от служители на МВР от структурите на „Охранителна полиция", „Пътна полиция" и „Криминална полиция". Участват и психолози от лабораториите на вътрешното министерство.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама