Отбелязват Деня на българския спорт на Градския стадион в Русе

10:24, 17 май 16 / Спорт 25 272 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Днес, 17 май, от 14:00 часа на Градския стадион СК „Спорт за всички – Младост – Локомотив” организира спортен празник. Той е посветен на Деня на българския спорт, който от 2005 г. се отбелязва на тази дата. Събитието се реализира в рамките на кампанията „Русе – Европейски град на спорта 2016“ с финансовата подкрепа на Общинска фондация „Русе – град на свободния дух“, съобщават организаторите на проявата.

Чрез инициативата се цели популяризиране на здравословния начин на живот чрез системни занимания с физически упражнения и спорт за всички възрастови групи – деца, ученици и хора от третата възраст.

Програмата на спортния празник включва: Масов крос за здраве – една обиколка на стадиона в групи разделени по пол и възраст: V-VІІ кл. , VІІІ-Х кл. и ХІ-ХІІ кл. и възрастни.

Завършилите успешно кроса ще бъдат включени в разиграването на томбола с предметни награди.

Скок от място с два крака - групи по пол и възраст: V-VІІ кл. , VІІІ-Х кл. и ХІ-ХІІ кл. и възрастни.

Регистрацията е с ученически бележник или лична карта. Всеки, който е преминал дължината за определената възраст получава награда.

Гимнастически композиции от групите за здраве и дълголетие.

В рамките на проекта на СК „Спорт за всички“ ще се проведе още един спортен празник, посветен на Международния ден на предизвикателството.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама