Искат постоянен арест за фенове на Левски

10:48, 17 май 16 25 370 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Прокуратурата в Благоевград постанови 72 часа задържане в полицейския арест спрямо четирима от задържаните фенове на Левски, които нападнаха полицаи на стадион "Христо Ботев" в града на 15 май.

Двама от арестуваните са с криминално минало. Имат разпоредени от магистратите забрани да посещават спортни мероприятия, казаха от държавното обвинение.

Четиримата млади мъже вече са обвинени от благоевградската прокуратура за едро хулиганство. Предстои да бъдат изправени пред съда за налагане на постоянна мярка "задържане под стража".

Другите четирима, вандалствали на стадиона в Благоевград, са освободени след изтичане на 24-часовото им задържане по Закона за МВР.

Феновете на Левски влязоха в неделната вечер в директен сблъсък с органите на реда по време на среща на любимия им отбор с този на ОФК "Пирин". Тогава бяха ранени няколко от полицейските служители, които получиха веднага медицинска помощ в благоевградската болница.

Междувременно фенове на "Пирин" излязоха с декларация до БФС и МВР за налагане на сурови наказания на виновните за извършеното престъпление от поддръжниците на столичния тим. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама