Тотев отказа да говори с протестиращите родители заради медиите

10:56, 17 май 16 25 293 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Кметът на Пловдив Иван Тотев отказа да разговаря с родителите, които протестират срещу сливането на училищата "Георги Бенковски" и "Душо Хаджидеков". След като сам покани хората на разговор, градоначалникът поиска представителите на медиите да излязат от залата, но протестиращите настояха журналистите да останат.

"Тогава си говорете с журналистите, аз ще изляза", заяви кметът и напусна залата, изпратен с възгласи "Оставка!".

Под словесните удари на родителското недоволство остана ресорният заместник-кмет Стефан Стоянов, който бе засипан с въпроси какво налага сливането на училищата и защо трябва децата да бъдат местени. Родителите се гневяха, че в "Душо Хаджидеков", което е с капацитет около 450 деца, всъщност учат близо 700. Те попитаха Стоянов кой е допуснал това да се случи и защо в училището са записани деца от Брестник, Марково и други населени места от близките общини, а няма място за пловдивчанчета от квартала.

Припомняме, че родителите излязоха на протест срещу сливането на двете училища още вчера, а днес препълниха залата на Общинския съвет с искане решението да не се гласува. Хората се притесняват главно от факта, че децата им ще трябва да извървяват близо 2 километра, за да ходят в "Георги Бенковски", вместо в "Душо Хаджидеков", като ще пресичат пътни артерии с много натоварен трафик.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама