Определят носителите на "Награда Пловдив" за 2015 година

11:52, 17 май 16 25 237 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Второто заседание на комисиите, които ще определят носителите на "Награда Пловдив" за 2015 година ще се проведе днес. Общо 177 човека -  изтъкнати представители на отделните творчески гилдии са определени със заповед на кмета инж.Иван Тотев да гласуват и определят кои творци и колективи ще бъдат удостоени с престижната награда за своите ярки постижения в културния живот на града, реализирани през 2015 година.

На предишното, първо заседание, което се състоя на 10 май, комисиите имаха задачата да предложат и определят до 3 номинации от всички постъпили предложения в съответния раздел. 

Съгласно статута на "Награда Пловдив", всяка от осемте комисии провежда избора с явно гласуване с обикновено мнозинство в отделните категории-журналистика, художествена литература, художествен превод, архитектура, музика, театър, изобразително изкуство,  фотография и операторско майсторство. За 9-татакатегория "Произведение на изкуството, предназначено за деца", гласуват всички членове на комисиите.

Днес ще бъдат определени носителите, но имената им ще се пазят в тайна до тържествената церемония, на която те ще бъдат удостоени от кмета на Пловдив с диплом, статуетка "Награда Пловдив" и парична премия в размер на 1000 лева. Събитието е на 20 май, петък, от 18 часа в Дома на културата "Борис Христов" в Пловдив и е с вход свободен.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама