Комисия описва щетите от дъжда

12:23, 17 май 16 25 251 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Община Варна е назначила комисия, която описва и оценява щетите от вчерашния проливен дъжд. Най-много поражения са нанесени на инфраструктурата в село Константиново и в районите „Одесос“ и "Приморски", където има замърсени участъци от наноси.

Според метеоролозите на някои места във Варна са паднали около 80 л/кв. м, съобщи за Дарик Купен  Пашов - началник на общинския отдел „Дейности по защита на населението”. По думите му голямото количество валежи, изсипало се за кратко време, е причината градската канализация да не може да поеме водата.

Всички пешеходни подлези в града вече са проходими и се почистват от замърсяванията. В общината няма постъпили сигнали за активизирани свлачища. Причината за падналите дървета на крайбрежната алея е подкопаването на брега от морската вода, каза още Купен Пашов.

Според областния управител Стоян Пасев обаче дъждът е събудил свлачището под Станчовата алея, което се активизира и миналата година точно преди туристическия сезон. Тогава кметът Иван Портних обяви частично бедствено положение и бяха извършени спешни укрепителни дейности на стойност 176 000 лв.

В областта най-сериозно са засегнати от пороя общините Аврен и Дългопол,където има паднали дървета, наводнени къщи и издавени домашни животни, каза още Стоян Пасев. Няма пострадали хора, няма и преливащи язовири.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама