И Апелативният съд не пусна наркодилъра, задържан при сделка пред варненски мол

12:44, 17 май 16 25 250 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Апелативният съд във Варна потвърди окончателно постоянния арест на силистренеца Борислав Борисов, който бе задържан на 5 май в момент на продажба на наркотици на паркинга на варненски мол. Миналата седмица първоначалната му мярка за неотклонение „Задържане под стража“ бе определена от Варненския окръжен съд.

Борисов е привлечен като обвиняем по досъдебно производство на Трето РУП във Варна за държане с цел разпространение на 301,04 грама марихуана и почти 20 грама амфетаминови производни. Непосредствено преди да бъде задържан, той е продал 2,61 грама марихуана на наркозависимо лице. Останалите наркотици са открити при личен обиск и претърсване на автомобила му.

За вината на 30-годишния Борисов е свидетелствал и клиентът му, а частични самопризнания е направил и самият той. Престъплението е тежко по смисъла на закона, а наказанието за него е от 2 до 8 години лишаване от свобода и глоба от 5000 до 20 000 лева. Реална е опасността младият мъж да се укрие от наказателно преследване или да извърши ново престъпно деяние, смята съдът. Обстоятелството, че престъплението е извършено във Варна, а обвиняемият е с адресна регистрация в силистренското село Ситово, води и този съд до извода, че Борисов може да се отклони от наказателно преследване.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама