Пловдивска майка към съветниците: Дали сте клетва да защитавате нашите интереси

12:49, 17 май 16 25 335 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
"Взех си отпуск, за да дойда тук заедно с още 100 души родители, за да покажем, че това ни е важно. Дали сте клетва да служите на нас като граждани и да защитавате нашите интереси. Нормалният начин, по който трябваше да се случат нещата, е предварително да се потърси мнението на двете училищни ръководства." Това заяви от трибуната на Общинския съвет Величка Георгиева, представител на протестиращите родители срещу готвеното сливане на ОУ "Георги Бенковски" и ОУ "Душо Хаджидеков".

Изказването на майката бе прекъсвано на няколко пъти от бурни аплодисменти и одобрителни реплики от страна на присъстващите на сесията родители.

Хората са категорични, че никой не им гарантира какво ще се случи с децата им след сливането на двете училища, които са разделени, по думите им, от три квартала.

Родителите се разгневиха на твърденията на кмета Иван Тотев, че в изказването на Георгиева е имало политически нотки. Протестът им е продиктуван най-вече от факта, че според тях нещата се правят "на тъмно", без яснота и без точна визия за бъдещето на двете училища.

Георгиева призова общинските съветници да докажат с начина, по който гласуват, че мислят за доброто на децата. Според нея сливането на двете училища не гарантира, че от "Душо Хаджидеков" ще бъде пренесен добрият мениджмънт в "Георги Бенковски".

Майката зададе за пореден път въпроса какво точно се цели със сливането на двете учебни заведения. Тя изрази общото възмущение на родителите, че никой не е търсил мнението им, независимо че те са напълно отворени за диалог и чрез групата си в социалната мрежа фейсбук.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама