Изтъкнати солисти пристигат за Opera Open 2016 в Пловдив

12:49, 17 май 16 / Култура 25 287 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Едни от най-изтъкнатите солисти на големите оперни и балетни театри в света пристигат за превърналия се в традиция фестивал Opera Open на Античния театър в Пловдив през юни и юли, съобщиха организаторите.

Грандиозни спектакли на опери от Верди, Пучини, Вагнер и Бизе, както и най-доброто от оперетата, балетната класика и филмовата музика ще радват жителите и гостите в Града под тепетата. Лятната програма на Опера Пловдив през 2016 акцентира на световните оперни имена на България.



Публиката ще може да гледа на 18 юни Гала откриване с шест български оперни певци със световна кариера, "Мадам Бътерфлай" с италианката Доната Д’Анунцио Ломбарди от Пучини фестивал на 21 юни, премиера на "Летящият Холандец" от Вагнер с Елизабет Стрид - звезда на Вагнеровия фестивал в Байройт, едно от най-известните и обичани оперни заглавия - "Кармен" от Бизе, спектакъла VIVA L’OPERA, VIVA L’OPERETTA със солисти на Виенската държавна опера на 6 юли, за първи път на Античния театър "Турандот" с корейското сопрано Лила Лий и Камен Чанев на 15 юли, Международна балетна гала със солисти от Ню Йорк, Берлин, Виена и Москва на 19 юли, "Аида" от Верди със солиста Алберто газале от Арена Ди Верона и с Камен Чанев, международния танцов спектакъл "Пандора" с балет "Арабеск" и солисти от "Мистерията на българските гласове" на 29 юли. На диригентския пулт ще застанат Лучано Ди Мартино, Иван Ангелов, Никша Бареза, Диан Чобанов и Найден Тодоров. Съпътстващата програма включва мултимедийния концерт "Филмовата музика на Холивдув" с участието на композитора Кристофър Йънг на 30 юни и проекта "Класиката среща АББА" на Опера Русе на 16 юли.

Билети за Opera Open 2016 се продават в Пловдив на касата на Концертна зала и в Билетен център пред Общината, както и онлайн в eventim.bg. Всички представления са от 21 часа. При дъжд спектаклите се играят на следващия ден без презаверка на билетите. Повече детайли и пълен списък на участниците може да откриете на www.operaplovdiv.bg и в страницата на Опера Пловдив във фейсбук.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама