"Калагия" с нова порция медали от европървенство

12:50, 17 май 16 / Спорт 25 317 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Поредното голямо международно признание и медали за Русе и България донесе СК "Калагия" от 2nd European Taijiquan & Neijiaquan Championships 2016, което се проведе от 10 до 14 май в Москва, съобщиха от местната администрация в крайдунавския град.

Русенският клуб е бил единствен представител на страната ни в руската столица. Той е бил представен от Тома Апостолов - двукратен европейски шампион, Искра Бонева - европейски вицешампион и гл. треньор на отбора Мария Неделчева - двукратен европейски шампион.

Във възрастова група 11-14 г. Тома е спечелил 1 златен медал в категория "Ян стил тайчи оръжия" и 1 бронзов в категория "Ян стил тайчичуан".

Искра Бонева във възрастова група между 18 и 44 г. е спечелила 1 сребърен медал, категория "Ян стил тайчи къси оръжия" и 1 бронзов медал в категория "Други тайчи оръжия".

Неделчева е била поканена като съдия в шампионата и успешно е положила изпита за 5-ти Дуан техническа степен /EWUF/ - най-високата степен за България.

„С подкрепата на Община Русе, на ОМД, на родители и членове, на медиите, на русенското гражданство, СК "Калагия" и клубът по ушу към ОМД са с утвърдени международни постижения и авторитет. Гледаме напред към следващите официални международни първенства!“, заяви Мария Неделчева. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама