Студенти от България, Молдова, Украйна и Камерун тръгнаха от Русе за лятно училище в Страсбург

13:04, 17 май 16 25 369 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
40 международни студенти от България, Молдова, Украйна, Камерун от Русенския университет "Ангел Кънчев" от последните курсове на бакалавърските и магистърските програми по Европеистика отпътуваха с автобус за едноседмично Лятно училище по европейска интеграция. Лятното училище се организира веднъж на всеки две години от Българо-румънски интеруниверситетски Европа център (БРИЕ), съобщиха от русенската алма матер.

„Радвам се, че отново ще осигурим атрактивна образователна програма на нашите студенти извън аудиториите на Университета. Успяхме, защото спечелихме финансиране по проект, получихме и подкрепа от Конференцията на германските ректори”, каза доц. Мими Корнажева, директор на БРИЕ и ръководител на групата.

Тази година Лятното училище ще даде възможност на студентите да участват в богатата програма на Европейското младежко събитие, организирано от Европейския парламент в Страсбург. На 20 и 21 май то ще привлече около 4 000 студенти от държави-членки на Европейския съюз. Те ще насочат вниманието си към едни от най-значимите теми на европейската интеграция, сред които перспективи за мир на планетата, активността на младежите, трудът в утрешния свят и новите пътища към устойчива Европа.

Студентите ще коментират свои гледни точки чрез многообразие от комуникационни формати – дебати, дигитални игри, дискусия, изслушване, лаборатория за идеи, лансиране на идеи пред политически лидери, уъркшопи и др. Планирана е и богата културна програма, включваща посещения на музеи и други забележителности в Братислава, Прага, Виена, Страсбург, Флоренция и Болоня.  

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама