Задържаха под стража мъж, приготвял наркотични вещества в лаборатория

13:07, 17 май 16 25 362 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
По внесено  искане от Окръжна прокуратура – Сливен, съдът определи мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо Христо Н. Той е привлечен като обвиняем за това, че  на 13 май 2016г. в  Сливен, без надлежно разрешително държал с цел разпространение, прекусори, съоръжения и материали за производство на високорисково наркотично вещество – метамфетамин.

Христо Н. е задържан по време на приготвяне на метамфетамин. Лабораторията, в която обвиняемият „готвил“ високорисковите наркотични вещества, се намирала в няколко помещения - в апартамента на обвиняемия, в намиращата се над жилището му сервизна площадка на асансьор и в обособена площадка между 7-ми и 8-ми етаж на жилищния блок, находящ се в гр. Сливен. Там са открити близо 99 прекурсори и материали  за производство на метамфетамин, в това число (пластмасови бутилки с различно съдържание на гъсти вещества с утайки, електронни везни, спринцовки, полиетиленови пликове и хартиени опаковки с прахообразно вещество, огнеупорни капаци, мензура, газов котлон, празни опаковки от медицински продукти, епруветка, опаковки от препарати за отпушване на канали, пинсета, ръкавици и др.).

Според прокурора, от събраните доказателства по несъмнен начин може да бъде направено обосновано предположение,  че Христо Н. е извършил престъплението, в което е обвинен. От направената справка за съдимост на обвиняемия  в видно, че той е многократно осъждан, а настоящото му деяние попада в изпитателен срок на наказание наложено му от Районен съд –Сливен. Редом с това, срещу Христо Н. се води и друго досъдебно производство за извършени престъпления, които са идентични с тези по настоящото производство. По този начин е налице попълнена презумпцията, че обвиняемият може да се укрие или да извърши ново престъпление. Тя се подкрепя и от факта, че Христо Н. е обвинен в тежко умишлено престъпление, за което се предвижда  наказание „лишаване от свобода“ за период от 3г. до 12г. и „глоба“ в размер на от 20 000 лв. до 100 000лв.

Съдът се съобрази с мотивите на държавното обвинение и задържа под стража Христо Н.

Определението на Окръжен съд –Сливен може да бъде обжалвано пред Апелативен съд –Бургас.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама