Шуменският университет връчи годишните си награди

13:20, 17 май 16 25 630 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
На тържествена церемония в Шуменския университет “Еп. Константин Преславски” бе връчена Наградата на ректора.

Професор Георги Колев поздрави всички студенти и преподаватели на висшето учебно заведение с 45-годишнината на Шуменския университет и връчи грамотите и паричните премии.

Двама студенти – Ивелина Стефанова и Сунай Алиев, получиха престижните отличия.



Награда "почетен професор" получи доц. Анна Николова, която е сред първите преподаватели на висшето учебно заведение. Тя е била ръководител на катедра Руски език и зам.-ректор на ШУ.

От Шуменския университет получих много. За мен бе голямо удоволствието да работя с всички колеги тук, каза доц. Николова и обеща винаги да помага на университета.

Пред сградата на университета бяха представени петте катедри, с които ВУЗ-ът е започнал работа преди 45 години – Българска филология, Химия, Физика, Математика и Физическо възпитание.



На тазгодишното честване много държах да се покажат основоположниците на нашия университет. От тези катедри сме започнали и благодарение на тях сме се утвърдили, каза проф. Колев, като отбеляза, че специалностите в университета вече са 69.

Той раздаде и почетни плакети на петте катедри за 45-годишнината им.

Ръководителят на катедра Български език проф. Надка Николова заяви, че е благодарна на първите преподаватели, основали университета. Надявам се да продължим техния път и да предаваме знанията си на студентите, каза още тя.



Хорова формация от педагодическия факултет, носеща името на диригента Венета Вичева, представи виртуозни изпълнение пред събралите се преподаватели и студенти.



Техни колеги от спортните специалности пък сътвориха изящен гимнастическа композиция, в която 40 студенти демонстрираха всички спортове, които са залегнали в 4-годишните им учебни програми.



ХХIII Епископ-Константинови дни, посветени на патронния празник на висшето учебно заведение 21 май – Денят на Св. равнопрестолни Константин и Елена, ще продължат в четвъртък с церемония за връчване на почетното звание Доктор хонорис кауза акад. Дамян Дамянов.

Вечерта на Шуменското плато са организирани първите нощни наблюдения с телескопите на Шуменската астрономическа обсерватория.

В петък, събота и неделя ще се проведе Тридесет и девето издание на Национален студентски литературен конкурс „Боян Пенев”.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама