Истерия и сълзи заради сливането на двете училища в Пловдив

13:29, 17 май 16 25 358 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
След близо четиричасови дебати общинските съветници в Пловдив приеха ОУ "Георги Бенковски" и ОУ "Душо Хаджидеков" да се слеят.

За предложението гласуваха 30 съветници, 15 бяха против, а двама се въздържаха. Веднага след като бяха обявени резултатите от гласуването, родителите, които бяха в залата от самото начало на сесията, започнаха да викат "Оставка!" и "Браво!". Гневните хора напуснаха Общинския съвет с коментари от рода на: "Няма по-срамен момент от работата на този Общински съвет" и "Вие сте срам за града".

Охранителите с мъка успяваха да удържат майките, които буквално изпаднаха в истерия и със сълзи на очи не можеха да повярват, че решението е гласувано и училищата ще бъдат слети. 

Почти се стигна до физически сблъсък, когато една от протестиращите се опита да седне на мястото на протоколчик.

"Тези хора не мислят за нас, заместник-кметът Стоянов е един шматарок, който не иска да говори с нас и не знае какво да прави", заяви една от майките.

Несъгласните с решението на съветниците са категорични, че ще търсят правата си до край. Те са готови да се обърнат към областния управител за връщане на решението, както и към министъра на образованието Меглена Кунева. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама