Две години затвор за имам, убил пешеходец на пътя и избягал

14:14, 17 май 16 25 310 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Турският гражданин Екрем Йозлер – имам в Силистра, бе осъден да лежи две години в затвора за това, че на 17 февруари при пътен инцидент уби пешеходец в с. Карапелит и избяга от местопроизшествието.

Това реши Окръжният съд в Добрич, който потвърди мярката за неотклонение на турския гражданин „задържане под стража“ до влизане на присъдата в сила.

48-годишния Йозлер има разрешение за продължително пребиваване в България от Дирекцията по вероизповеданията. Той е гост имам и преподава религия към джамийското настоятелство в област Силистра.

На 17 февруари тази година в с. Карапелит, при управление на лек автомобил по непредпазливост причинил смъртта на Мариян  Чернаев и избягал от местопроизшествието.

Свидетел на катастрофата, който пътувал в колата на Йозлер, разкрил пред следствените органи, че след сблъсъка имамът видял тялото на ударения човек и умишлено изоставил жертвата на пътя, без да му окаже помощ или да подаде сигнал на 112. Изгасил светлините на автомобила, използвал обходен маршрут и подбуждал към лъжесвидетелстване спътника си.

Присъдата и мярката за неотклонение могат да се обжалват пред  Апелативния съд във Варна.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама