Върнаха в ареста мъж, разследван за фалшиви банкови карти

14:52, 17 май 16 25 353 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Състав на Варненския апелативен съд днес отмени определение на Окръжния съд в Силистра, с което е бил определен „домашен арест” на Манол Костадинов. Той се разследва за притежанието на фалшиви платежни инструменти, които се опитал да изнесе през граница. Така втората съдебна инстанция уважи протеста на Окръжната прокуратура в Силистра и определи най-тежката мярка за процесуална принуда спрямо Костадинов.

Миналата седмица съдът в Силистра определи втората по тежест мярка за неотклонение спрямо 63-годишния огняр, като се позова на влошеното му здравословно състояние. Костадинов е привлечен като обвиняем за две престъпления – за това, че държал 166 пластики с магнитни ленти, които представляват неистински платежни инструменти, и за това, че на 6 май тази година направил опит да ги пренесе през границата.

Картите били намерени при личния обиск на Манол при преминаването му през ГКПП Силистра. Върху магнитните ленти били нанесени банкови данни на финансови институции от страни – членки на Европейския съюз. При задържането си Костадинов обяснил, че му предстои полет от Букурещ към държава в Югоизточна Азия, за да се лекува от прогресивно развиващо се заболяване.

Варненският апелативен съд се запозна с медицинската документация по делото и данните за прогресиращо заболяване. Той обаче намира, че мъжът може да се укрие или да извърши друго престъпление. Основанията за този извод се споделят и от прокуратурата и са поддържани в протеста. Въпреки твърдяното тежко здравословно състояние от страна на Костадинов, той нееднократно е пътувал до далечни и екзотични дестинации с много прекачвания по летища и с дълги полети.

Това очевидно не е било пречка за него и не е оказало влияние на здравословното му състояние. Фактът, че е направил опит за пореден път да напусне страната, също говори за реална опасност от укриване, смята съдът. Определението му е окончателно.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама