Министърът на икономиката откри първия изцяло обновен цех на ВМЗ-Сопот в Иганово

15:19, 17 май 16 25 305 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Министърът на икономиката Божидар Лукарски откри първия изцяло обновен цех на ВМЗ-Сопот, разположен в село Иганово и лично инспектира нови производствени мощности.

"Малко повече от година след инцидента даваме старт на два нови цеха", каза министър Лукарски, цитиран от радио "Фокус". Той  изтъкна огромния принос на предприятието в развитието на отбранителната индустрия у нас. Министър Лукарски отбеляза и факта, че от 2015-та година насам ВМЗ-Сопот се развива динамично и са погасени над 22 милиона лева стари задължения. Той каза още, че предприятието може и за в бъдеще да разчита на министерството. Директорът на ВМЗ-Сопот д-р инж. Иван Гецов заяви, че с откриването на тези нови два цеха производственият потенциал на фирмата ще се увеличи с 50 %. Гецов изрази твърдата си решимост да продължи да работи в същия дух.



Първият цех е разположен на обща площ 2757 квадратни метра, като от тях работните помещения са 2082 квадратни метра, а останалото са помещения за административни и битови нужди. В помещението се осъществява и видеонаблюдение, като сигналът се подава в реално време в контролна зала. Записите се съхраняват и при необходимост могат да бъдат прегледани. В цеха са изградени също пожароизвестителни и пожарогасителни системи. Основната дейност на цеха е производство на голяма гама осколъчни противотанкови боеприпаси, гранати с повишена ефективност за гранатомет и оръдия.



 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама