Питбули нахапаха мъж и жена в Казанлък (обновена)

15:47, 17 май 16 25 307 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Мъж и жена са били нахапани от питбули в Казанлък, съобщиха от полицията. Инцидентът станал в 12.30 часа на кръстовище на два черни пътя, извън регулацията на Казанлък, западно  от ул. "Панайот Хитов".

Две кучета порода "Питбул" най-напред нападнали 82-годишна жена. На помощ й се притекъл 39-годишен казанлъчанин, който минавал оттам с детето си. Той се опитал да прогони кучетата, носъщо бил нападнат. 

Пострадалите са открани в Центъра за спешна помощ в Казанлък. Жената е прегеледана, превързана и освободена за домашно лечение, Мъжът е настанен в хирургичното отделение на Казанлъшката болница с разкъсно-контузни рани по вътрешната част на дясното бедро и гърдите. Няма опасност за живота му.

При разследването е установено, че кучетата са собственост на С. О., на 24 г., от Казанлък. Той е задържан за срок до 24 в Районното полицейско управление в Казанлък. Образувано е досъдебно производство.

„Излязох на разходка, че не ми се стоеше вкъщи. Както си вървях се появи момчето с кучетата. Едното скочи върху мен и ме захапа по крака, после по ръцете и по лицето”, разказа пред пресс тв 82-годишната баба Христина. Тя започнала да вика за помощ. Притекъл се 39-годишният Иван Христов, който минавал оттам с детето си.

„Бялото куче скочи върху мен, ударих го, за да се предпазя, но то ме захапа за бедрото”, разказва Иван. Детето вървяло отзад и не е пострадало. Младежът, който водел кучетата, ги държал с въже и без намордник, дори не успял да ги укроти. Те се нахвърлили едно срещу друго. „Господ ни спаси, това искам да кажа на организациите защищаващи кучетата”,  с болка обяснява Иван. По думите му, трябва да се забрани отглеждането на питбули и други агресивни кучета. Според живеещите в района, това е петото нападение над хора от питбулите.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама