Иван Тотев: Пловдив е известен със своята толерантност

15:59, 17 май 16 25 369 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
"Предполагам, че след разглеждане в парламента на този важен за страната казус ще можем да впишем и нашите наредби, кореспондиращи с решенията на Народното събрание." Това коментира кметът на Пловдив Иван Тотев непосредствено след като Общинският съвет не прие предложението на ВМРО за забрана на бурките.

По думите на кмета Пловдив е град, известен със своето толерантно отношение, което е повлияло основно върху решението на местния парламент.

Както Пловдив Topnovini.bg писа, съветниците на днешната сесия отхвърлиха предложенито за промени в Наредбата за обществения ред, с които се забранява носенето на обществени места на аксесоари, прикриващи лицето. За забраната, по-популярна като "забрана на бурките", гласуваха 15, против бяха 12, а 21 се въздържаха.

"Всъщност говорим за промяна на една наредба, която касае много други текстове освен конкретния случай с бурките. Самата дума "бурка" изобщо не присъства в предложението. Дебатите бяха около допълнителните текстове, част от които кореспондират с националното законодателство, включително касаят и конституцията", коментира Тотев.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама