Съдийската колегия с пореден провал при избор на шеф за съд

16:01, 17 май 16 25 324 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Съдийската колегия на Висшия съдебен съвет за втори път в рамките на шест дни не успя да избере председател на съд. На 12 май колегията не сполучи и нито един от тримата кандидати за шеф на Окръжен съд-Велико Търново не получи необходимия брой гласове - осем, за да стане оглави органа. Днес пък кадровиците не можаха да решат кой ще стане председател на Административен съд-Перник. Двамата кандидати, Десислава Атанасова и Ивайло Иванов, получиха съответно 7 и 6 гласа.

Причината за провала сега бе, че отново никой от двамата кандидати не успя да събере осем гласа, за да спечели председателското място. Това пък нямаше как да се случи, ако председателят на ВАС Георги Колев присъстваше на днешното заседание при избора.

Преди седмица изборът за председател на окръжния съд във Велико Търново беше стопиран от споровете в колегията дали кандидатите за поста ще се справят с напрежението, което има там между самите съдии и в отношенията им със съдебните служители също.

Най-близо до повишението тогава беше  Пламен Борисов съдия в Окръжен съд - Велико Търново, който получи при гласуването шест гласа. Той отиде на балотаж с колежката си от същия съд Корнелия Колева, където повтори резултата, а Колева получи подкрепа само от четирима членове на съвета.

За разликата от съдиите, в прокурорската колегия няма такива проблеми при избора на административен ръководител и първият им избор на 11 май мина безпроблемно. Кадровиците гласуваха тогава доверие на Ангел Тенев за шеф на Районна прокуратура – Кнежа.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама