Нощ в библиотеката организират в РБ “Стилиян Чилингиров” в Шумен

16:06, 17 май 16 / Култура 25 500 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
За трета поредна година Регионална библиотека „Стилиян Чилингиров” организира на 20 май Нощ в библиотеката под мотото „Правото да четеш”. Това информираха от културния институт в града.

В петък вратите на градската библиотека ще бъдат отворени от 12 до 00.00 ч., като 18 ч. ще се предлагат стандартните услуги за читатели.

Инициативата ще започне от 18.30 ч. пред главния вход на библиотеката, където духов оркестър „Михаил Биков” и вокална група „Буратино” ще изнесат празнична програма за шуменци. Всички посетители след 19 ч. ще имат възможност да си направят едногодишна читателска регистрация на цената на дневна – 2 лева, ако нямат просрочени задължения. От институцията напомнят, че всеки, който има такива, може да се издължи без да бъде санкциониран, тъй като май е обявен за месец без глоби.

От 19 ч. започва артистичната програма с водещ Живко Жечев. Ще бъдат уредени четири фензони: „Любов и романтика”, „Крими мегаселър”, „Любими български автори” и „Музика и кино” (Заемна за възрастни); „Нощ за киномани” с две филмови прожекции – „Марсианецът” от 19.30 ч. и „Стив Джобс” от 22 ч. Кинопанорама „За Земята, природата и всичко останало” с прожекции на научно-популярните филми „Надникни в бъдещето с Ангелския гадател” (Заемна за възрастни).

За любителите на горещите латино ритми ще бъде танцовото шоу с Miro’Dance.

Във входното фоайе ще бъде обособено място за дарителската акция „Предай нататък. Паралелно с тези събития Детски отдел на библиотеката организира за своите малки посетители детска дискотека с водещ Дияна Колева и Вечер на таланта и др.

Желаещите да станат читатели на отдела ще могат да си направят безплатна регистрация за годината.

За всички участници в игрите са предвидени приятни изненади и награди.

Проявата се осъществява с любезната подкрепа на Духов оркестър „Михаил Биков”, Детска вокална група „Буратино” при НЧ „Стилиян Чилингиров”, Miro’Dance шоу, СОУ „Сава Доброплодни” и Вокално-театрална формация „Алдора”.

 

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама