Приключи огледът на бюлетините от спорните 10 СИК в община Ветово

16:07, 17 май 16 25 311 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Приключи огледът на бюлетините от 10-те секционни избирателни комисии (СИК) в община Ветово, изборните резултати от които се оспорват от бившият кандидат за кмет от ДПС Мехмед Хасан Мехмед.

Огледът на действителните и недействителните бюлетини, подадени и за двамата кандидати – обявеният за избран Георги Георгиев и за Мехмед Мехмед, започна вчера с прякото участие на всички страни и процесуалните им представители, на прокурора Радослав Градев и в присъствието на служители от Административния съд в Русе, където се гледа делото.

След забележки, направени от всички участници в процеса жалбоподателят, ответникът Общинска избирателна комисия (ОИК) – Ветово и процесуалният представител на заинтересованата страна кметът Георги Георгиев – адв. Йордан Дойчинов, са отделени общо около 120 бюлетни, сред които има действителни и недействителни, подавани и за двамата кандидати.

Следващото заседание по делото е на 25 май, сряда. Преди това на страните ще бъдат предоставени направените копия на бюлетините, за да ги огледат внимателно през предстоящите дни и да се явят със становища. Оригиналите пък са върнати обратно в чувалите и са запечатани.

Днес съдията докладчик по него Диан Василев отхвърли искането на Мехмед Хасан Мехмед за разпит на свидетели с мотива, че това не е необходимо, тъй като е допуснат и направен оглед на абсолютно всички бюлетини от местния вот и предстои такъв на всяка една от отделените след направените забележки.

Беше уважено предложението на прокурора да се изиска от Териотриалното звено на ГРАО-Русе списък на гласоподавателите от СИК 2, защото при огледа се е оказало, че липсва бюлетина, подадена за Мехмед Хасан Мехмед, а в протокола е отбелязано, че тя съществува.  

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама