В Кърджали прокурор учи децата какво е хулиганство

16:29, 17 май 16 / Любопитно 25 303 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Районният прокурор на Кърджали Гергана Колева проведе лекции на тема „Хулигански прояви на непълнолетни лица и последици“ пред ученици от десети клас в Гимназията с преподаване на чужди езици „Хр. Ботев“ в града. Младежите бяха запознати с престъплението „хулиганство“, с дребното хулиганство и спортното хулиганство, с разликите между тях, а също и с наказанията за тези прояви. Беседата се проведе в часовете по Етика и право.

Учениците проявиха голям интерес и задаваха множество въпроси за това как да реагират, ако станат свидетели на хулигански прояви. С интерес изслушаха разказите на прокурора за реални случаи от практиката.

На 16 май 2016 г. прокурор Гергана Колева присъства и на откриването на програмата „Детско полицейско управление“ в СОУ „Йордан Йовков“ в Кърджали. Децата положиха клетва да се грижат за спазването на обществения ред, да не подминават хора, изпаднали в беда, да познават и спазват законите.

По тази програма от следващата учебна година ще започне обучение на деца – доброволци от четвърти клас, което ще продължи две години. Учениците ще бъдат научени на безопасно поведение, ще бъдат запознати с работата на полицейските служители, на прокурорите и съдиите. В обучението ще вземат участие полицейски служители, инспектори-психолози при „Детска педагогическа стая“, служители от Отдел „Закрила на детето“, прокурори и съдии.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама