Искат оставки заради забрана за синдикална дейност в кметството на „Аспарухово“

17:15, 17 май 16 25 254 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Представителите на КТ „Подкрепа“ настояват за оставката на кмета на „Аспарухово“ и са готови да протестират. Причината е, че Калина Белмезова е събрала подчинените си на 10 май и забранила каквато и да е синдикална дейност в администрацията. Пред събралите се 40 служители тя заявила: „Такова животно като синдикат не може да има в „Аспарухово“. Това разкри на пресконференция инж. Васил Василев, който е председател на местната структура на КНСБ, пише Moreto.net.

Според представителите на синдиката след избирането на Белмезова за кмет, в администрацията й са били назначени нови служители, които обаче получават двойно по-високи заплати от тези на старите си колеги, въпреки че нямат изискваните опит и образователен ценз. Така например по информация на КТ „Подкрепа“ в кметството на 4-часов работен ден би трябвало да е ангажиран технически служител. От назначаването му досега обаче никой не го е виждал, увери Мирослав Димитров от синдиката.

Все пак от организацията признаха, че са имали разговор с Белмезова и тя е изразила намерение за конструктивен диалог. От синдиката обаче отчитат, че това не е първият случай, в който структурата е била неглижирана от страна на районната администрация. Предшественикът на Белмезова Йордан Николов също бил против сред служителите му да има представители на „Подкрепа“, коментираха още синдикалните членове. Те са сезирали по случая и Инспекцията по труда. Подавани са и писма до Общинския съвет. Надеждата на членовете на синдиката са да не се пречи на дейността им и да се подпише Колективен трудов договор за служителите в районната администрация.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама