Турски бизнесмени впечатлени от туристическия потенциал на Созопол

17:23, 17 май 16 25 312 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Делегация от 27 бизнесмени, членове на Асоциацията на младите предприемачи в Турция бяха на двудневно посещение в Созопол, съобщиха от местната община. Визитата им е част от работно посещение в морските общини на Бургаска област, организирано от Бургаската регионална туристическа камара.

Турската делегация успя да разгледа забележителностите на Созопол, да посети някой от най- големите туристически комплекси, а посещението им завърши с опознавателна среща с местния бизнес и представители на туристическия бранш. На срещата присъстваха кметът на Община Созопол, зам.кметът по туризъм, директорът на дирекция „Икономически дейности”.

Ръководителят на турската делегация Зиа Калкаван, който е собственик на верига хотели в някои от най-престижните турски курорти, благодари за гостоприемството и възможността да разгледат отблизо Созопол. Въпреки това, той постави въпроса за визите като пречка пред турските туристи.

 „Всичко, което видяхме в Созопол и по Южното Черноморие е много хубаво, истинско богатство с невероятни възможности, заяви Калкаван . „Това, което  вие имате, ние го нямаме, не само като природа, но и като туристически продукт - атракции, възможности за релакс, а и цените са много добри, заяви още турския предприемач и изрази увереност,че облекчаването на визовия режим за турските граждани ще доведе до разширяване на бизнеса  не само в сферата на туризма.

Турските гости проявиха интерес към ловния туризъм, легловата база и възможностите за културно сътрудничество.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама