“Южен поток България” продължава да дава по 4 700 лева заплати

18:45, 17 май 16 / Политика 25 355 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Въпреки че вече няма дейност, “Южен поток България” продължава да дава по заплати от по над 4 700 лева на човек месечно, сигнализира депутатът от Реформаторския блок Настимир Ананиев. Той се позовава на данни от Министерството на енергетиката чрез Българския енергиен холдинг.

“Дружеството има 4 500 000 лв. годишни разходи, а работещите са 26 души на средно месечна база на трудови договори, като в началото на годината са били 34, в края - 18 души”, пояснява Ананиев. “Средната заплата на месец на човек е на 4750 лв., а общо за година има и 13 души на граждански договори”, посочва реформаторът. Според него между данните за ноември и декември има нарастване от над 50 %, като разходите достигат близо 600 хиляди лева за декември, което буди съмнения за вида на разходите правени в края на годината.

“За неработещо предприятие горните цифри са стряскащи”, коментира Ананиев и напомня, че от „Движение България на гражданите” и Реформаторския блок искат оптимизация на разходите в енергетиката и изсветляване на всички договори, които се плащат с публични средства.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама