Ветото ще бъде отхвърлено, а Изборният кодекс променен, потвърди Симеонов

18:53, 17 май 16 / Политика 25 286 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Частичното вето на Изборния кодекс, наложено от държавния глава, ще бъде отхвърлено утре от депутатите. И веднага след това ще бъде внесен законопроект за изменение на изборния закон, с който да бъдат попълнени "пропуски".

Тази теория, витаеща в общественото пространство през последната седмица, бе потвърдена днес пред БНТ от съпредседателя на "Патриотичния фронт" Валери Симеонов.

По-рано днес Комисията по правни въпроси прие ветото на президента. А малко след това трите партии, крепящи властта, се събраха на среща, но след края й не стана ясно каква е позицията на формациите.

Симеонов все пак повтори, че ако ветото не бъде отхвърлено, "патриотите" ще излязат в опозиция.

И отново нарече българите в чужбина, която бяха недоволни, че правото им да гласуват ще бъде отнето, "кресльовци".

Симеонов коментира и излизането на АБВ от властта. "Не влагам емоции, но депутатите станаха пушечно месо на Георги Първанов и Румен Петков. Това е една партия от тоталитарен тип", заяви той.

Лидерът на НФСБ съобщи, че Петков е взел решението да извади партията, след като на Българската федерация по мотоциклетизъм, с която вторият в АБВ е свързан, са били отказани 5 млн. лв. спонсорство.

И подчерта, че Красимир Каракачанов е отишъл на конгреса на формацията в качеството си на представител на ВМРО, а не на "Патриотичния фронт".

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама