Празник «Спорт и забавления за цялото семейство» се проведе днес в Хотанца

19:06, 17 май 16 / Спорт 25 303 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Празник «Спорт и забавления за цялото семейство» се проведе днес в село Хотанца, съобщиха от пресцентъра на Община Русе. Събитието е част от проекта на Народно читалище «Светлина – 1928», финансиран от общинската фондация «Русе – град на свободния дух» в рамките на програмата «Русе – Европейски град на спорта 2016».

Още в ранния следобед започна футболен турнир на малки вратички, в който се включиха деца на възраст от 6 до 16 години. Момичетата и момчетата премериха сили и в състезание по народна топка и щафетни игри.

Един от най-забавните моменти в спортния празник беше състезанието по скачане с чували, в което се включиха и родители.

Акцент в програмата беше и турнирът по тенис на маса.

Празникът приключи със забавната играта за почистване на спортната зона «Ябълки за смет». Най-добре представилите се участници бяха отличени с медали и получиха много награди.

Реализацията на проекта на читалище «Светлина-1928» допринася за интеграцията на малцинствените групи чрез спорт.

Организаторите отчитат значимостта на спорта като механизъм за въздействие върху по-ефективното участие на младите хора в обществения живот и стимулирането за по-активен начин на живот като предпоставка за по-добро здраве.

Към инициативата «Спорт и забавление за цялото семейство», която се проведе днес, бяха привлечени над 60 деца и техните родители от селото. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама