Учителка по български език е носител на наградата "Аргира Жечкова" в Сливен

19:20, 17 май 16 25 609 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Веселина Симеонова е носител на приза „Аргира Жечкова“ за 2016 г. Изборът направи днес Обществена комисия на заседание в Сливен. Симеонова е главен учител по български език и литература в ПМГ „Добри Чинтулов“-Сливен. Номинацията й бе издигната от театралната трупа към училището, подкрепена с подписка от учениците. Освен Симеонова, за наградата бяха номинирани още четирима учители - Величка Ненчева – старши учител по история и цивилизация в ГПЗЕ „Захарий Стоянов“, Радостина Рундева – старши учител в СОУ „Пейо Яворов“, Люсине Агоп Димова - учител по математика в СОУ „К. Константинов”-Сливен и Надежда Койчева – учител по немски език при ГПЗЕ „Захарий Стоянов“.

Наградата „Аргира Жечкова“ се връчва ежегодно в навечерието на 24 май - Ден на славянската писменост и култура. Тази година церемонията по награждаването ще се състои на 23 май – понеделник от 18 ч. по време на тържествен концерт, който ще се проведе в залата на НТС.

Аргира Димитрова Жечкова е родена на 20 юли 1845 година в Сливен. Била е ученичка на Добри Чинтулов и Сава Доброплодни. Като учител работи за ограмотяването на момичетата в град Сливен и се грижи и за техните социални познания като жени и майки. Занимава се с обществена и благотворителна дейност.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама