„Шумен 98” се нареди на четвърто място в А група при жените

21:22, 17 май 16 / Спорт 25 373 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
„Шумен 98” зае четвъртото място в крайното класиране за сезон 2015/2016 в хандбалното първенство на България при жените.

Шуменки загубиха и втората си среща от финалната серия за бронзовите медали от „Бъки” Габрово. В зала „Плиска” днес шуменки бяха на минути от изравняване на серията, но в крайна сметка записаха загуба с 20:21.

А след втората си победа „Бъки” се окичи с медалите. Купата и отличията на габровки им бяха връчени веднага след двубоя в Шумен.

Докато в първия мач, игран в Габрово, „Бъки” спечели убедително победата, днес „Шумен 98” максимално затрудни съперника си. „Бъки” стигна до медалите едва в последните пет минути на срещата.

Шуменки поведоха с 3:0 в началните минути. След три опита да вкарат гол и блестящи изяви на Рачева на вратата на домакините, „Бъки” успя да отбележи първото си попадение, а след това и да стигне до равенство – 3:3.

В следващите минути до почивката играта вървеше гол за гол, като ту шуменки, ту габровки взимаха аванс от едно попадение. След 30 минути игра „Бъки” поведе с 11:10.

В началото на второто полувреме „Бъи” дръпна с два гола, но шуменки бързо възстановиха равенството. Последваха отново минути на разменени голове, но в средата на полувремето „Шумен 98” успя да направи последователно добра игра в защита и нападение и да поведе с 19:16. При 19:17 шуменки пропуснаха дузпа, а габровки направиха точна атака и намалиха аванса на „Шумен 98” до гол – 19:18.

Последва грешка на шуменки и контраатака на гостите, при която Ирене Иванова извърши нарушение и бе наказана с 2 минути. Реферите отсъдиха дузпа за „Бъки”, която бе изпълнена точно и габровки изравниха – 19:19.

При следващата атака на”Бъки” Деси Илиева бе фаулирана в средата на терена. Реферите обаче не спряха играта и докато шуменки се чудеха какво става „Бъки” отбеляза и поведе с 20:19. Мария Кузманова бе изгонена за 2 минути за оспорване на съдийско решение. „Бъки се възползва от намаления състав на шуменки и отбеляза още един гол. В последните секунди на мача Кузманова върна едно попадение, за да оформи крайния резултат – 20:21.

Съставът на „Шумен 98” и в тази среща игра едва с една смяна. Въпреки че не стигна до медалите този сезон отборът и треьорът Николай Начев заслужават бурни адмирации заради усилията, които положиха в трудния за тях сезон, но въпреки това успяха да влязат във финалната четворка и да себорят за медалите в шампионата.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама