Лукарски: Левите и Люк Скайуокър да номинират за президент, СДС няма да го подкрепи

22:29, 17 май 16 / Политика 25 330 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Ляв кандидат, и Люк Скайуокър да е, СДС няма как да подкрепи, подчерта лидерът на партията. Това каза в предаването ”Още от деня” по БНТ министърът на икономиката и лидер на СДС Божидар Лукарски.

„Надявам се утре да видим, че няма разделение и съм дълбоко убеден в това“, каза още той, но отказа да разкрие дали мнозинството ще приеме или ще отхвърли ветото на президента върху Изборния кодекс.

По думите му СДС стои на позицията, че Реформаторският блок трябва да има единна кандидатура за президентските избори и отрече появили се информации, че сините могат да подкрепят ляв кандидат на президентския вот.

„Радан Кънев е интелигентен мъж и умел политик, но напоследък прави много политически гафове“, каза Лукарски по адрес на лидера на ДСБ. Той определи направеното от Кънев като „меко казано недомислица“.

„Най-малкото, когато се размахва кандидатура без да е обсъждано, е обидно за личността на Плевнелиев. Това действие вреди и на Реформаторския блок, и на президента. Напоследък от ДСБ се набива клин за разцепление на Реформаторския блок“, посочи Божидар Лукарски. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама