Партия „Зелените“ с опровержение за закриването си

23:11, 17 май 16 25 259 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
В прессъобщение, разпространено днес от НГК "Природата за хората", се твърди, че Софийски градски съд е отменил регистрацията на ПП "Зелените". Прави се и внушението, че участието на „Зелените“ във всички избори досега е нелегитимно“, съобщават природозащитниците.

Те посочват, че от Решение №294/05.02.2016 на СГС ясно се вижда, че изобщо не става въпрос за отмяна на регистрацията. С това решение съдът постановявал, че съдържателната част от името им "Зелените" се повтаря в името на други регистрирани организации. Съдът изрично указал на ищеца, че решението не може да бъде основание за заличаване на регистрацията на ПП "Зелените".

„Ние имаме сериозни аргументи срещу това решение и го обжалваме, като очакваме решението на СГС да бъде отменено от въззивната инстанция поради солидните ни доводи за неговата неправилност: изводите на първоинстанционния съд противоречат на материалния закон и същото е немотивирано“, убедени са природозащитниците.

Според тях трябва да се отбележи, че през 2008 г. Фирмено отделение на същия съд е допуснало вписването на ПП "Зелените", като е преценило, че вписването под това наименование е допустимо, макар и в проведено за целта охранително производство. Важно било да се обърне внимание на факта, че същият ищец е водил още едно дело за отмяна на решението за вписване на ПП "Зелените", като ВКС с определение е оставил жалбата на ищеца без разглеждане като недопустима и втори състав на ВКС е потвърдил това определение.

„В навечерието на осмата си годишнина Зелените се развиваме и се радваме на отлично здраве, подкрепата за зелените идеи расте повече от всякога, като вече сме част от управлението на 11 български общини. Разпространяваните зловредни слухове за юридическата ни смърт са напълно неверни“, пишат още от партията.

Според тях не може да не се отбележи очевадното: през последните години „Зелените“ постигат множество ключови успехи в защита на природата и здравето на хората. Това обяснявало многобройните опити да бъдем отстранени от политическия живот с административни и съдебни хватки, прилагани от олигархията и нейния обслужващ персонал.

„За нас това е ясен знак, че сме на прав път. Ето защо продължаваме смело напред“, пише още в прессъобщението от ПП „Зелените“.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама