Фенове на Левски застават пред благоевградския съд

15:33, 18 май 16 25 296 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Районният съд-Благоевград разглежда в открито заседание днес искането на прокуратурата за постоянен арест на участвалите в ексцесиите на стадион "Христо Ботев" фенове на Левски, довели до нараняването на полицейски служители и грубо погазване на обществения ред.

Сблъсъкът с униформените стана на 15 май по време на футболната среща между отборите на Пирин и Левски.

Пред съда ще бъдат изправени Ю. Христов и И. Димитров от София.

Двамата са криминално проявени. Имат са забрани за посещение на спортни мероприятия заради аналогични хулигански прояви през годините.

Срещу Христов и Димитров са образувани наказателни производства за едро хулиганство, съпроводено със съпротива срещу орган на властта, изпълняващ служебен дълг по опазване на обществения ред, изтъкнаха от прокуратурата в Благоевград.

Други трима от агитката на гостуващия тим на стадиона в Благоевград, са привлечени като обвиняеми за хулиганство и действия, изразяващи се в неуважение към обществото.

Първоначално задържание след мача фенове бяха 8. Трима от тях напуснаха килията след изтичане на 24-часовото им задържане по Закона за МВР. 

По време на сблъсъците пострадаха сериозно двама полицейски служители. Те бяха приети веднага в благоевградската болница. Техни колеги получиха по-леки наранявания.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама