Кметът Пламен Стоилов награди русенски отличници

17:02, 19 май 16 25 337 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Церемония по връчване на грамоти и награждаване на отличници от училищата на територията на община Русе по случай 24 май се проведе днес в зала „Европа“ на Доходното здание, съобщиха от пресцентъра на местната власт.

На събитието присъстваха кметът Пламен Стоилов с част от екипа си, началникът на Регионалния инспекторат по образованието Димитър Райнов, Мариан Савов – директор на общинското предприятие „Русе арт“, ученици, учители, родители, директори на училища и гости.

Музикален поздрав към отличниците отправиха възпитаниците на вокална група „Слънце“ с ръководител Наталия Константинова – Габриела Илиева, Катрин Радева и Серджо Авакян.

Традиционно кметът на Община Русе поздравява изявените русенски ученици. С решение на педагогическите съвети всяка година училищата предлагат по един свой възпитаник, който се е представил достойно и е издигнал авторитета на учебното заведение.

Наградените са постигнали високи резултати в областта на образованието, културата, изкуството, науката и спорта – общински и регионални етапи от национални олимпиади и състезания, както и държавни първенства по различни видове спорт.

Тази година бяха отличени 40 ученици, като абитуриентите са 18. Те получиха и Почетен знак „Отличник“, който да им напомня за успехите, завоювани в училище. Грамотите им бяха връчени от кмета Пламен Стоилов и зам.-кметовете д-р Страхил Карапчански и Иван Григоров. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама