Борисов, Бъчварова и Ненчев заминават на инспекция по границата

07:19, 22 май 16 / Политика 25 375 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Министърът на вътрешните работи Румяна Бъчварова и министърът на отбраната Николай Ненчев ще инспектират темповете на изграждане оградата по българо-турската границата, съобщиха от пресцентъра на МВР. 

 

След облитане на преградното съоръжение до Малко Търново, с цел да се инспектира от въздуха новопостроения участък, се очаква министрите Румяна Бъчварова и Николай Ненчев да пристигнат в района на ГКПП - Малко Търново около 16.30 часа.

 

Заедно с министър-председателя Бойко Борисов те ще инспектират и новите джипове, които бяха договорени от премиера по време на визитата на британския му колега Дейвид Камерън в България. Високо проходимите автомобили са предоставени безвъзмездно за нуждите на ГД „Гранична полиция“ от Кралство Великобритания. 

 

Джиповете “Land Rover” в началото на декември м.г. Писмото за чакания подарък дойде, след като премиерът Борисов “удари” рамо на Камерън по време на Европейския съвет, на който британският министър-председател успя да издейства за страната си някои привлегии.

 

Според тях страните членки ще могат да ограничават достъпа до социални придобивки за новозаселили се граждани на други страни от ЕС, по искане на Камерън. Емигрантите ще могат да бъдат лишени от помощи, ако не са живели 7 години в новата държава, а помощи за деца ще се дават само ако те са заедно с родителите, които кандидатстват за тях, а не ако са останали в страната на произход.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама