Две постановки на театър „Невена Коканова” на сцената в Тервел

07:43, 22 май 16 / Култура 25 327 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Драматичен театър „Невена Коканова“, Ямбол, представи на тервелска сцена тази седмица две представления – едно за деца и друго - за възрастни, съобщи зам.-кметът Дияна Илиева.

„Приключенията на Чиполино“ е по произведението на Джани Родари „Приключенията на Лукчо“. Това е разказ за приключенията на малкия, но храбър Чиполино, който се опълчва срещу тиранията на алчните владетели принц Лимон, барон Портокал, дук Мандарина и постоянно ги прави за смях. Смелият герой не се огъва пред трудностите, защото вярва в истината и справедливостта и е убеден, че те трябва да възтържествуват! Младежът се справя с алчните и лоши хора около себе си със силата на приятелството и смелостта.Разбира се, както във всяка приказка, доброто и справедливостта накрая побеждават.Децата видяха актьорите Георги Ружичка, Цветелина Кънева, Димитър Димитров, Капка Валентинова, Волен Митев, Атанас Жеков /Кроко/. За прекрасните костюми и сценография се е погрижила Радостина Тодорова, музиката е на Пламен Мирчев /Мирона/, а постановката е дело на Атанас Жеков /Кроко/.

“Благородният испанец” от Самърсет Моъм бе пиесата за възрастни, представена от ямболските актьори Милен Каракамушев, Мариана Бонева, Волен Митев, Пламен Петков, Цветелина Кънева, Даниела Райчевска, Капка Валентинова, Михаил Лазаров. Постановката е на Велко Кънев, сценографията на ВячеславПарапанов. Пиесите и животът на Съмърсет Моъм са изпълнени с толкова приятна ирония и неочаквани обрати, че просто няма как да не се насладим на тази постановка по творба на един от най-четените английски автори на миналия век. Една непрекъсната комедия от грешки, в която уж привидно  лудостта е пълна, а отвъд смеха е и сериозното разсъждение за семейството, човешките отношения, истината и лъжата между двама души, които твърдят, че се обичат. Комични ситуации, грешки, шпаги и пистолети... всичко това смесено в едно от незабравимия Велко Кънев. Спектакъл, който се играе на сцена от 2009 винаги при небивал интерес. Спектакъл с над 150 представления за Ямболския театър.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама