Гръцкият парламент гласува поредни данъчни реформи

08:42, 22 май 16 / Свят 25 271 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Увеличаване на ДДС на 24%, вдигане на акцизите върху горивата, алкохола и тютюна, либерализиране на продажбата на необслужвани банкови кредити и уточняване на детайлите по създаването на нов приватизационен фонд – това са част от мерките от нов пакет данъчни реформи, които трябва да гласува гръцкият парламент два дни преди срещата на Еврогрупата, съобщават световните агенции.

На сбирката ще се реши дали страната отговаря на условията да получи следващия транш от третия спасителен заем.

Вотът е пореден тест за лявото правителство на Алексис Ципрас, който разполага с крехкото мнозинство от 153 депутати в 300-местния парламент, коментира „Ройтерс”.

Приемането на реформите преди срещата на Еврогрупата на 24 май е необходимо условие за довършване на оценката на международните кредитори, което ще позволи отблокирането на следващия транш от спасителния заем. Той е необходим на Гърция за погасяване на заеми и лихви по кредити с падеж през юли.

Преговорите между Атина и нейните кредитори – Европейския механизъм за стабилност, Европейската комисия (ЕК), Европейската централна банка (ЕЦБ) и Международния валутен фонд (МВФ) – вече няколко месеца са в застой.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама