Заради регата е спрян корабният трафик в пристанището и канала море-езеро

10:42, 22 май 16 / Спорт 25 305 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Днес е кулминацията на регатата  за килови яхти Varna Channel Cup, която се провежда във Варна за трети път под егидата на кмета Иван Портних. Състезанието е единствено по рода си за България с възможността морските надпревари да бъдат наблюдавани непосредствено от брега. Организатори са яхтените клубове „Понтос“  и „ЛЗ яхтинг 1991“.

Varna Channel Cup стартира вчера с Про–Ам гонка пред Морската градина, в която към екипажите можеше да се присъедини всеки желаещ до максималното им запълване. Днес между 11 ч и 19 ч. ще се проведат гонките в канала море-езеро и акваторията на варненското пристанище по модела на популярната регата Bosphorus cup в Истанбул.

Корабният  трафик е спрян специално заради регатата и нейните гости. Зрителите ще могат да наблюдават състезанието от непосредствена близост от брега на кв. „Аспарухово“, както и от новата пешеходна зона на пристанищния терминал Варна-изток, обясниха организаторите.

Утрешните гонки са отново между 11 и 19 ч. пред Морската градина и Централния плаж. Празникът на българската просвета и култура ще бъде отбелязан с  ветроходен Парад на буквите, който ще започне в 12,30 ч.  пред  Централния плаж. Регатата ще завърши с концерт на морска гара Варна с участието на DJ Dian Solo от „Deep Zone“ и награждаване на победителите.

Удобни места и часове за наблюдение от граждани:

22 май - от 11,00 до 18,00 ч. - кв. „Аспарухово“, южен бряг;  морска гара Варна - пешеходна зона

23 май - от 10,00 до 18,00 ч. - Морската градина

24 май - от 12,15 ч. - Централен плаж;  „Морско казино“

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама